Савчић за АТВ: Борци незадовољни радом појединих локалних, општинских и градских организација

Након што смо кренули у процес рачишћавања оних који су самоизабрани на челу локалних, општинских и градских борачких организација, догодило се то, да су поједини затражили моју смјену, рекао је ово предсједник БОРС-а Миломир Савчић, гостујући у емисији АТВ-а „Питамо за вас“, дана 1. јуна 2021. године.

„Суштина је у томе да је у посљедње вријеме врло изражено незадовољство бораца радом локалних, општинских и градских борачких организација. Врло често, готово свакодневно добијамо примједбе, писма, захтјеве да се нешто промијени, а поготово се примједбе односе на регуларност избора у борачким организацијама. Јавности је добро познато да су одређена лица већ деценијама на челу општинских, градских борачких организација. И то не би било толико спорно, мада статут ограничава мандат, да су на тим позицијама послије спроведених регуларних избора. То је разлог незадовољства, што годинама једни те исти људи који су самоизабрани, налазе се на челу локалних, општих или градских борачких организација, делегирају своје представнике у Скупштини БОРС-а. Када смо кренули у процес рачишћавања таквих ствари, е онда је дошло до тога да траже моју смјену“, рекао је Миломир Савчић.

Поједини чланови говоре да стоје подјеле у БОРС-у.

„На посљедњој Скупштини БОРС-а, била су предвиђена сва текућа питања. Међу осталима, и стање у БОРС-у. Група бораца на протеклој Скупштини, избјегла је расправу на ту тачку и одлучила да напусти исту. Али морам рећи, да се ту ради о одбрани личног интереса“, додао је Савчић.

Предсједник Регионалног одбора за Сарајевско-романијску регију Борачке организације Републике Српске (БОРС) Жељко Лалић, казао је након Скупштине на Јахорини, да нема оправдања када неко напусти Скупштину. Нема потребе за тим, јер се ту рјешавају питања значајна за 14.000 најугроженијих наших сабораца који немају примања.   

Translate »