This page was exported from БОРС [ https://borackars.org ]
Export date: Wed Oct 27 1:15:12 2021 / +0000 GMT

Савчић: Иницијатива Турковићеве не долази у обзир
Предсједник БОРС-а Српске Миломир Савчић изјавио је 7. јула медијима у Републици Српској да не долази у обзир иницијатива министарке иностраних послова у Савјету министара Бисере Турковић да се 11. јул прогласи даном жалости у цијелој БиХ, јер је њена тврдња, због које то тражи, чињенично неутемељена.

- Људски је одати пошту свим невино страдалима. Не могу нам ни на који начин натоварити на леђа све страдале у Сребреници као да су убијени, јер то није истина и то се не може прихватити - истакао је Савчић.

Он је навео да, узимати квалификацију коју је утврдио неки "ад хок суд" (Хашки трибунал) који је осудио државно и војно руководство Републике Српске неутемељено на материјалним доказима и стварном чињеничном стању, неће Србе натјерати да признају нешто што није истина.

Савчић је додао да о томе говори и извјештај Међународне комисије за Сребреницу у коме се наводи да није било геноцида у Сребреници.

- Ништа ме не изненађује од Бисере Турковић. Она искључиво заступа интерес народа којем припада, а рекао бих да прије заступа интерес политичке парије из које долази, а не народа - навео је Савчић.

Турковићева је 6. јула упутила иницијативу предсједавајућем Савјета министара Зорану Тегелтији да се 11. јул прогласи даном жалости у цијелој БиХ.

 

 


Post