This page was exported from БОРС [ https://borackars.org ]
Export date: Wed Jun 23 7:42:10 2021 / +0000 GMT

Савчић: Хашки суд није испунио своју улогу
Коначна пресуда генералу Ратку Младићу мора бити ослобађајућа уколико се буде гледало чињенично стање и материјални докази, изјавио је 07. јула, дан уочи изрицања пресуде генералу Ратку Младићу предсједник БОРС-а Миломир Савчић.

Додао је да сумња у правичност Хашког трибунала, јер како каже, тзв. суд није испунио своју улогу, није утврдио истину, није правично доносио пресуде, а жрте нису добиле сатисфакцију. Нема будућности за БиХ и овај простор, који је саздан на лажима и измишљотинама, поручио је Савчић.

- Ако би гледали чињенично стање и материјалне доказе онда очекујем ослобађајућу пресуду. Нажалост имајући у виду праксу тог суда, и опис начина извршења тзв. Кривичног дјела кроз три УЗП-а онда је заиста врло мала вјероватноћа да до тога дође. Поготово ће бити интересантно слушати то образложење. И пресуда која почива, и прва, и не само у овом предмету, на изјави лажног свједока који је склопио споразум о признању кривице са Хашким трибуналом управо толико и вриједи као и тај споразум - рекао је Савчић.

Подсјећа да је досадашњим пресудама Хашки трибунал осудио највише један народ – Србе на 1.138 и по година робије, а Бошњаке на само 42 године.

- Тим пресудама пренесена је порука свима нама који живимо овдје, да ништа није завршено, чекајте неку нову прилику, неко ново вријеме и поново рјешавајте оно што смо ми требали да ријешимо - истиче Савчић.

 

 


Post