БОРС
https://borackars.org/savcic-dan-republike-srpske-jaci-od-mrznje/
Export date: Wed May 19 3:10:54 2021 / +0000 GMT

Савчић: Дан Републике Српске јачи од мржње


Прослава Дана Републике Српске 09. јануара 2021. године изазвала је поново буру реакцију из Федерације БиХ гдје оспоравају Дан Републике Српске, па је, између осталих, потпредсједник Српске Рамиз Салкић поновио своју сталну мантру и позвао на укидање Републике Српске. Тим поводом огласили су се бројни званичници Републике Српске међу којима и предсједник Борачке организације генерал Миломир Савчић који је Гласу Српске рекао да овакве изјаве говоре много више о онима који сију ту мржњу. Предсједник Савчић упитао је Рамиза Салкића да упореди положај Срба у ФБиХ са положајем својих сународника у Српској.

-Гдје су Срби из Сарајева, Зенице, Тузле и свих других крајева у БиХ? Хајдемо у Братунац, из којег је он, па да видимо да ли су његовим сународницима обновљене куће, да ли им је доведена струја, вода, обновљени путеви и омогућено да нормало живе, а хајде да одемо у Брадину или било које друго мјесто у којем су Срби прије рата били већина, па да видимо какви су тамо услови за живот – каже Савчић.

Додао је да бошњачки политички званичници не само да мјењају тезе, већ непрекидно измишљају ствари и упитао ко је рекао да ће жртвовати мир за независну БиХ?

  • Циљ Салкића и његових страначких колега и истомишљеника је бошњачка доминација у БиХ, али када би се то догодило, што је немогуће, не би ни њихов народ живио боље, живјела би само њихова политичка елита – рекао је предсједник Савчић.

Он је додао да се исте реакције из Сарајева понављају из године у годину.

  • Реакције из Сарајева на Дан Републике сваке године подсјећају на Дан мрмота који се стално понавља. Сви од највећих популиста и људи са дна политичког живота, па до бошњачког политичког врха имају исти став према Републици Српској, без обзира на образовање, статус или политичко опредељење и у питању су само нијансе. Чињеница да Срби, Бошњаци и Хрвати имају дијаметрално супротне погледе на будућност БиХ значи да не постоји јасна визија како она може да опстане у неком дугорочном периоду – рекао је предсједник Савчић.      
Post date: 2021-01-19 11:31:37
Post date GMT: 2021-01-19 10:31:37

Post modified date: 2021-01-19 11:32:54
Post modified date GMT: 2021-01-19 10:32:54

Export date: Wed May 19 3:10:54 2021 / +0000 GMT
This page was exported from БОРС [ https://borackars.org ]
Export of Post and Page has been powered by [ Universal Post Manager ] plugin from www.ProfProjects.com

Translate »