This page was exported from БОРС [ https://borackars.org ]
Export date: Wed May 19 3:30:10 2021 / +0000 GMT

Савчић: Дан Републике Српске јачи од мржњеПрослава Дана Републике Српске 09. јануара 2021. године изазвала је поново буру реакцију из Федерације БиХ гдје оспоравају Дан Републике Српске, па је, између осталих, потпредсједник Српске Рамиз Салкић поновио своју сталну мантру и позвао на укидање Републике Српске. Тим поводом огласили су се бројни званичници Републике Српске међу којима и предсједник Борачке организације генерал Миломир Савчић који је Гласу Српске рекао да овакве изјаве говоре много више о онима који сију ту мржњу. Предсједник Савчић упитао је Рамиза Салкића да упореди положај Срба у ФБиХ са положајем својих сународника у Српској.

-Гдје су Срби из Сарајева, Зенице, Тузле и свих других крајева у БиХ? Хајдемо у Братунац, из којег је он, па да видимо да ли су његовим сународницима обновљене куће, да ли им је доведена струја, вода, обновљени путеви и омогућено да нормало живе, а хајде да одемо у Брадину или било које друго мјесто у којем су Срби прије рата били већина, па да видимо какви су тамо услови за живот – каже Савчић.

Додао је да бошњачки политички званичници не само да мјењају тезе, већ непрекидно измишљају ствари и упитао ко је рекао да ће жртвовати мир за независну БиХ?

Он је додао да се исте реакције из Сарајева понављају из године у годину.

 

 


Post