Састанак борачких организација Сарајевско-романијске регије

У Источном Сарајеву је 09. септембра одржан састанак борачких организација Сарајевско-романијске регије на којем је разматрано актуелно стање у области борачко-инвалидске заштите те могућности побољшања стања у овој области.

Сједницом је руководио предсједник регионалног одбора борачких-организација Сарајевско-романијске регије Жељко Лалић, присуствовали су му представници свих борачких организација Сарајевско-романијске регије, као и предсједник Борачке организације Миломир Савчић и предсједник Предсједништва БОРС-а Горан Рогић.  

На сједници у Источном Сарајеву је поновљено да је Предсједништво БОРС-а, након сједнице Предсједништва од 18. августа ове године, упутило институцијама РС допис са захтјевима у којима је тражено побољшање положаја борачких категорија, али да до сада  није стигао одговор на ове дописе. Захтјевима је тражено и да се најкасније до 21. септембра одржи састанак са највишим представницима власти Републике Српске и разговара о захтјевима Борачке организације o могућностима њихове реализације.

На састанку у Источном Сарајеву је закључено да се, уколико нико од институција Републике Српске до 21. не буде одговорио на позив за састанак, не искључује се ни могућност предузимања радикалних мјера. Такође приједлог са састанка борачких организација Сарајевско-романијске регије био је да, уколико не буде одговора на захтјеве Предсједништва до 21. септембра, да се већ слиједећи дан 22. септембра одржи сједница Предсједништва БОРС-а на којој би се донијела одлука о даљим активностима и мјерама у вези са овим питањем, па уколико треба да се иде и у ригорозније и радикалније мјере, по потреби и у протесте борачких категорија.    

На састанку је такође закључено да је потребно одржати посебну сједницу Народне скупштине Републике Српске на којој би се расправљало о рјешавању проблема борачких категорија.        

Translate »