Саопштење поводом изјаве Слободана Бијелића у дневним новинама „Блиц“

Борачка организација Републике Српске са невјерицом и запрепаштењем прочитала је изјаву Слободана Бијелића посланика у првом сазиву Народне скупштине РС, објављену у дневним новинама „Еуроблиц“ 17.11.2015. године, у којој он Борачку организацију Републике Српске назива „такозваном Борачком организациом“ те каже да смо себи „привукли титулу борца“.

Господин Бијелић би требао знати да „такозвана“ Борачка организација Републике Српске, има више од 130.000 регистрованих чланова и да у тај број улази и више од 20.000 ратних војних инвалида свих категорија и више од 15.000 чланова породица погинулих бораца. Питамо господина Бијелића да ли он и ове породице погинулих бораца и ратне војне инвалиде сматра „такозваним“?

Са жаљењем морамо констатовати да су нас више уважавали непријатељи у току одбрамбено-отаџбинског рата, јер су много пута испољавали нескривено дивљење према јунаштву српског борца.

Увјерени смо да ће борци РС на прави начин разумјети упућене нам поруке, а историја ће на најмјеродавнији начин оцјенити учешће свих нас како у одбрамбено-отаџбинском рату тако и данас у борби за политички стабилну, економски јаку и са демократским институцијама изграђену Републику Српску.

Овај сраман чин у виду изјаве господина Бијелића, посебно тешке послиједице ће оставити по будуће генрације јер им се упућује порука како се треба „жртвовати“ за слободу народа и одбрану земље и огњишта.

Због свега наведеног позивамо господина Бијелића, јер је у својој изјави то и тражио,     да према својој вољи изабере општинску или градску борачку организацију у Републици Српској у којој ће се са „такозваним“ борцима погледати очи у очи и људски одмјерити права по основу учешћа и доприноса за стварање Републике Српске.