Саопштење о хапшењима бораца у Сокоцу

Борачка организација Репубике Српске најоштрије осуђује данашње хапшење више бораца Војске и Полиције Републике Српске које су припадници СИПЕ по налогу Тужилаштва БиХ ухапсили у Сокоцу под сумњом да су починили ратне злочине.

Овакав чин СИПЕ и Тужилаштва БиХ представља намјерно ширење страха међу грађанима Сокоца и Републике Српске, са крајњим циљем да се што више Срба ухапси и прогласи одговорним за ратне злочине, а један број и заплаши како би напустио ове просторе. 

Борачка организација и борци Републике Српске не бјеже од тога да свако ко је починио било какав злочин за исти треба одговарати, јер је својим дјелима нанио штету Републици српској и Одбрамбено-отаџбинском рату, али је бесмислено оптуживати и хапсити велики број лица на основу лажних изјава свједока само са циљем да се оптужи што већи број Срба како би Република Српска била приказана као геноцидна творевина.  

Борачка организација Републике Српске позива све надлежне институције Републике Српске да ухапшеним лицима и њиховим породицама пруже правну и сваку другу могућу врсту помоћи како би доказали истину о дјелима која им се стављају на терет.   

Translate »