This page was exported from БОРС [ https://borackars.org ]
Export date: Tue Aug 4 14:34:12 2020 / +0000 GMT

САОПШТЕЊЕ ИЗ ОБО НЕВЕСИЊЕ

ОБО Невесиње најоштрије осуђује и сматра скандалозним и срамотним јучерашње потписивање споразума лидера парламентарних странака са првим предсједником НСРС Момчилом Крајишником о исплати валоризоване ратне накнаде посланицима првог сазива НСРС, члановима владе и три члана Предсједништва. Сматрамо да је ово још један удар на праве ствараоце Републике Српске, народ и борце. Срамотно је рећи да су Републику Српску створили само они који се налазе у Асоцијацији Момчила Крајишника, који сами себе прозваше ствараоци Републике Српске. Можда још неко и може да повјерује како тадашњи посланици и министри нису наплатили свој рад. Неоспорне су чињенице да су многи од њих своје породице склонили у Београд гдје су били на сигурном и материјално обезбијеђени, а највећи број њих и дан данас уживају плодове тог рада. И док се валоризована накнада обезбјеђује само за њих, нико се не пита шта је са погинулим, демобилисаним, умрлим борцима и њиховим породицама, нико се не пита зашто још увијек имамо толико дјеце погинулих бораца на бироу за запошљавање. Нека је на срамоту и част свих оних који јуче ставише свој потпис да се исплати валоризована накнада онима који су и у рату били повлаштени,док су најбољи синови гинули широм Републике Српске саопштавају из ОБО Невесиње.

Post