РУКОВОДСТВО БОРС-а ПРИСУСТВОВАЛО ОБИЉЕЖАВАЊУ ДАНА ПРВЕ ШИПОВАЧКЕ БРИГАДЕ ВРС

DSCN0310Полагањем вијенаца, парастосом, пригодним обраћањима и обиласком војничког гробља у Натпољу, у Шипову је 26. априла обиљежена 23. годишњица од формирања Прве шиповачке пјешадијске бригаде Војске Републике Српске.

Обиљежавање Дана бригаде, којем су у име Борачке организације РС присуствовали предсједник БОРС-а Миломир Савчић и предсједник Предсједништва БОРС-а Душко Милетић, започело је обиласком војничког гробља у селу Натпоље те полагањем цвијећа на спомен обиљежје подигнуто у с на 62 погинула борца шиповачке бригаде сахрањена на овом гробљу.

Код Централног споменика погинулим борцима у Шипову служен је парастос и положени су вијенци поводом 23 године од формирања бригаде, а потом су се присутнима обратили и гости међу којима је био и предсједник БОРС-а генерал Савчић.

У свом обраћању предсједник Савчић је подсјетио на немјерљив допринос који је Прва шиповачка бригада дала у стварњу Републике Српске, посебно на простору Крајине на којем се и борила већи дио рата.

Савчић је такође казао да, ни он лично, нити остали чланови руководства Борачке организације нису задовољни њеним данашим статусом, те да ће се борити да се овај статус промјени. Савчић је додао да ће тек тада Борачка организација моћи у пуној мјери помоћи свим општинским и борачким организацијама као и свим борцима којима је помоћ потребна.

   

Translate »