РЕКОРДНА АКЦИЈА ДАВАЊА КРВИ ХЕРЦЕГОВАЧКИХ ХУМАНИСТА ПОВОДОМ МИТРОВДАНА

Поводом Митровдана, Дана општине Невесиње, крсне славе Борачке организације РС и обиљежавања Митровданских битака у Служби за трансфузију крви у Невесињу одржана је традиционална вишедневна акција добровољног даривања крви. Акцији се одазвало 114 даваоца, а прикупљене су рекордне 104 дозе течности, која живот значи.
Овај хумани чин подржали су активисти из херцеговачких удружења добровољних давалаца крви „Свети Симеон Мироточиви“, „Гацко“, „Љубиње“ и „Невесиње“, затим Актива добровољних давалаца крви из Берковића, Црвеног крста из Билеће и Невесиња, али и припадници Другог пјешадијског батаљона Билећа и Општинске борачке оранизације Невесиње.
Према ријечима специјалисте трансфузиолога Максима Брења митровданска акција даривања крви је уједно и најуспјешнија, која се проводи у Невесињу.
Предсједник Општинске Борачке организације Синиша Шиповац истакао је да овогодишњу акцију „У сусрет Митровдану“, посвећују вјерском и духовном вођи, блаженопочившем владици Атанасију, који је улијевао вјеру и снагу борцима у рату.
Предсједник Актива УДДК „Гацко“ Мирослав Хрго Вуковић данас је крв даровао 81. пут. Он је рекао да му је велика част да као предсједник УДДК „Гацко“ и борац Гатачке бригаде учествује у митровданској акцији даривања крви.

   

Translate »