Реализација пројекта „Подршка демобилисаним борцима Војске Републике Српске са подручја Града Бања Лука кроз рекреативни боравак на мору – Игало, Црна Гора за 2016. годину

У складу са дугогодишњом праксом, и ове године је реализован пројекат подршке борцима са подручја Града Бањалука, кроз рекреативни боравак на црногорском приморју.

Пројекат је обухватио Организацију рада са мјесним Борачким организацијама у циљу идентификације и одабира кандидата, одабир предузећа за превоз и осигурање бораца и објеката за смјештај и  исхрану, одабир вођа пута за сваку групу, смјештај бораца и организацију плана боравка са исхраном и програмом боравка, а све у складу са одредбама Закона о јавним набавкама.

Пројекат је реализован у периоду од 27.05.2016. до 25.06.2016. године.

Ове године, по пројекту, планиран је одлазак 150 корисника.

У току боравка бораца на црногорском приморју, неке од група су организовале једнодневне посјете манастиру Острог, а у самом повратку обишли су Манастир Тврдош и херцеговачку Грачаницу.

Посебан значај пројекта лежи у чињеници да је највећи број бораца слабог социјалног и економског статуса, те као такви нису у позицији да себи приуште један такав одмор из властитих средстава.

Пројекат је афирмативан, вишеструко користан и треба му обезиједити подршку и у будућем периоду.

   

Translate »