Предсједник Савчић: Рјешавање проблема важније од медијске промоције

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић оцијенио је да је састанак градоначелника Бањалуке и Сарајева, Драшка Станивуковића и Бењамине Карић, имао смисла ако је на њему разговарано о бројним проблемима, поготово у Сарајеву и ако није одржан ради медијске пажње и стицања дневнополитичких поена.

Савчић је истакао да овај састанак и сарадња имају смисла ако је било разговора и договора о томе да положај Срба у Сарајеву и свакако несрба у Бањалуци буде како то захтијева и диктира 21. вијек.

– Уколико се то ради с циљем медијске пажње и некаквих дневнополитичких поена, онда је то потпуно бесмислено и не само да не доноси резултат, него нас све више удаљава и доказује да се неке ствари не желе рјешавати – рекао је предсједник Савчић Срни.

Он је напоменуо да има много неријешених проблема, поготово у Сарајеву.

– Много људи се жали да не може да дође у посјед своје имовине, свједоци смо и данас паљења и рушења кућа, узурпирања имовине, немогућности обиљежавања значајних датума гдје би требали да одамо пошту својим сународницима страдалим у Одбрамбено-отаџбинском рату као што истовремено други народи имају право и могућност и нису ометани да то ураде на територији Републике Српске – навео је Савчић.

Он каже да су чак и у рату били чести контакти зараћених страна, преговори и договори о одређеним питањима.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је 22. јуна у Бањалуци да састанком са градоначелником Сарајева Бењамином Карић жели да, како каже, гради мостове пријатељства.   

Translate »