Предсједник Савчић посјетио Костајницу

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић посјетио је 24. јануара општину Костајница гдје се на састанку са предсједником општинске Борачке организације Мирославом Маринковићем и начелником општине Николом Јањетовићем упозао са штетом коју је недавни земљотрес нанио овој опшини, посебно са штетом коју су претрпјели стамбени објекти бораца.

Предсједник Савчић је нагласио да је у Костајницу дошао на позив сабораца,  да обиђе најугроженије чланове Борачке организације, те је са начелником општине и предсједником локалне Борачке организације обишао два борца чије су куће најтеже оштећене.

Предсједник Савчић је након обиласка оштећених објеката обећао да ће Борачка организација, у складу са могућностима, помоћи најугроженијим борцима.

„Ми нисмо у могућности да много помогнемо. Наша помоћ ће бити у оној мјери у којој је то могуће, неће бити ни симболична, али неће бити ни посебно велика, јер немамо довољно средстава за ову намјену“, нагласио је Савчић.

Он је позвао грађане, институције, локалне заједнице, јавна и приватна предузећа да помогну Костајници колико могу да се што прије санирају посљедице земљотреса и да се народ задржи на овом подручју.
„Нисмо поштеђени у посљедњој деценији ни поплава ни земљотреса, али не смијемо клонути духом, морамо остати јединствени и помагати једни другима колико можемо“, рекао је Савчић.

Начелник општине Костајница Никола Јањетовић рекао је да се категоризација оштећености објеката врши на основу прописане методологије у којој је тачно описано шта на објекту мора бити оштећено да би било сврстано у одређену категорију.

Према његовим ријечима, категоризација би требало да буде завршена за двадесетак дана.

Ранко Малеш, борац прве категорије из села Петриња, рекао је да му ова посјета много значи и да је свака помоћ сада добродошла.

Његова кућа је категорисана четвртим степеном оштећења и он каже да нема зида у кући који није попуцао, посебно горњи спрат, па са супругом и мајком сада борави у приземљу куће.

    

Translate »