Предсједник Савчић: Нема подјеле, врши се чишћење од лажних патриота

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић поручио је борачкој популацији у Српској да се у овој организацији врши „чишћење“ од лажних бораца, инвалида и патриота, те да није ријеч ни о каквој подјели у њој.

Савчић је то рекао медијима у Источном Сарајеву 16. јуна,  те додао да се ово мора урадити да би Организација имала углед и ауторитет који јој припада у друштву.

Према његовим ријечима, само тако се може изаћи пред власт у Републици Српској, потпуно јединствени, са ауторитетом и одговорности и за оне које представља Борачка организација и за жељу коју су њени чланови стварали.

Говорећи о положају борачке популације у Републици Српској, Савчић је рекао да није ријешен на најбољи могући начин, али се чини да се нешто побољшава, међутим да би се помогло неопходно је утврдити њен тачан број.

– Морамо извршити притисак на локалне заједнице да се заврши та евиденција борачке популације да бисмо конкретно могли дјеловати и помоћи тим људима, појединачно – истакао је Савчић.   

Translate »