БОРС
https://borackars.org/predsjednik-savcic-komentarisao-moguce-proteste-boraca/
Export date: Sat Sep 26 2:54:21 2020 / +0000 GMT

Предсједник Савчић коментарисао могуће протесте бораца
Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић рекао је у изјави за медије 10. септембра да нема одлуке Скупштине и Предсједништва, као највиших органа БОРС-а, о одржавању протеста регионалних борачких организација.

Предсједник Савчић појаснио је медијима да се, по правилу, након Скупштине одржава сједница Предсједништва БОРС-а посвећена том питању и оно доноси коначну одлуку о евентуалним протестима бораца.

- Скупштина БОРС-а, коју чини око 170 људи са техничким особљем, не може се састати у условима епидемије вируса корона у Републици Српској - рекао је Савчић у изјави за Срну коментаришући најаву одржавања протеста регионалних борачких организација из источног дијела Републике Српске.

Он је констатовао да су поједини медији већ подијелили борце на исток који су за протесте и на запад који су против протеста, истичући да у БОРС-у немају тако испрофилисан став, ни на истоку, ни на западу.

Савчић је изразио очекивање да неће ни бити потребе за било каквим протестима бораца и да ће БОРС у сарадњи са надлежним властима Републике Српске доћи до рјешења која ће задовољити највећи дио борачке популације.

- БОРС остаје при ранијим закључцима Предсједништва за побољшање материјалног положаја и запошљавања борачких категорија - рекао је Савчић.

Он је подсјетио да су власти Републике Српске већ предузеле одговарајуће мјере, јер су повећана средства у овој години за самозапошљавање незапослених демобилисаних бораца ВРС, те средства за послодавце који запошљавају незапослене борце.

Савчић је подсјетио да у БОРС-у дјелују координациони одбори из 11 регија Републике Српске које су територијално организоване у градске и општинске борачке организације.

Он је додао да је јуче на састанку Борачке организације Сарајевско-романијске регије један од закључака био да, у случају да нема одговора на закључке, да ће се приступити радикалнијим мјерама. - Један од њихових захтјева, који се од јула помиње и упућује надлежним органима Републике Српске, односи се на регулисање положаја демобилисаних незапослених бораца ВРС и повезивање ратног стажа - рекао је Савчић.

Post date: 2020-09-15 12:48:19
Post date GMT: 2020-09-15 11:48:19

Post modified date: 2020-09-15 12:48:21
Post modified date GMT: 2020-09-15 11:48:21

Export date: Sat Sep 26 2:54:21 2020 / +0000 GMT
This page was exported from БОРС [ https://borackars.org ]
Export of Post and Page has been powered by [ Universal Post Manager ] plugin from www.ProfProjects.com

Translate »