Предсједник Савчић – изјава Бакира Изетбеговића врло опасна

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић оцијенио је у изјави датој медијима 20. априла,  као врло опасну и као увреду за српски народ – изјаву лидера СДА Бакира Изетбеговића у којој се српском народу у БиХ пријети ратом. Савчић је рекао да представници Републике Српске морају бити врло опрезни, паметни и да овакве изјаве схвате крајње озбиљно.

– Недопустиво је са било које стране позивање на рат и на ратнохушкачку политику – рекао је предсједник Савчић коментаришући Изетбеговићеву изјаву “да је спреман стати пред људе уколико дође до ратних сукоба” и да би “радије умро него да геноцидаши завладају дијелом БиХ”.

Генерал Савчић је упитао како “неко ко некога вријеђа, некоме пријети, некоме жели да наметне своју власт, да одлучује у његово име и да му бира представнике” – мисли да заједно живи са српским народом у БиХ?

– Ко су геноцидаши, какав је то рјечник човјека који представља или мисли да представља дио најбројнијег народа у БиХ? Је ли то рјечник некога ко жели да буде на челу БиХ и како мисли да задржи Србе овдје – нагласио је предсједик Савчић.

Он је подсјетио да је муслимански ратни лидер Алија Изетбеговић говорио да неће бити рата, јер је “једно говорио, а друго радио, као што то ради и Бакир Изетбеговић”.

– Ту нема ту никакве разлике. Треба читати сваки дан Исламску декларацију у којој Алија Изетбеговић поручује да нема мира и толеранције са неисламским живљем – закључио је Савчић.

Предсједник СДА Бакир Изетбеговић рекао је за  “Канал О” да не може рећи да неће бити рата и да би “радије данас умро него допустио да геноцидаши завладају дијелом БиХ”.   

Translate »