This page was exported from БОРС [ https://borackars.org ]
Export date: Wed Oct 27 1:27:28 2021 / +0000 GMT

Предсједник Савчић: до септембра потписивање Меморандума са Владом
Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић изјавио је 11. јуна медијима у Републици Српској да ће БОРС ускоро Влади Републике Српске презентовати Меморандум о међусобној сарадњи са захтјевом да буде потписан до почетка септембра ове године, те примјењив од 1. јануара 2022. године.

Након састанка у Бањалуци коме су присуствовали чланови Предсједништва и Одбора ратних војних инвалида БОРС-а, а који је одржан такође 11. јуна Савчић је рекао да је на састанку било говора о Меморандуму БОРС-а, који је био понуђен на потписивање Влади Републике Српске 2018. године.

"Неки дијелови тог Меморандума нису били реализовани. Ми смо иновирали Меморандум, са неким новим стварима за које сматрамо да је потребно да се нађу у том документу и о томе смо се данас усагласили", истакао је Савчић.

Предсједник Савчић је рекао да ће БОРС са детаљима Меморандума прво упознати представнике власти, а затим и борце путем медија.

Савчић је рекао да није било захтјева за заказивањем ванредне Скупштине БОРС-а јер већина чланова Скупштине БОРС-а није за сазивање било какве ванредне сједнице.

Он је подсјетио да је на Скупштини БОРС-а 21. маја урађено све оно што је било обавезно према Статуту.

Замјеник предсједника Предсједништва БОРС-а Александар Савић рекао је да сједница Предсједништва није одржана у пуном саставу, већ да је присуствовала половина чланова Предсједништва.

На сједници је усвојен закључак да предсједник Предсједништва БОРС-а у року од седам дана закаже сједницу Предсједништва БОРС-а на којој ће тема бити Меморандум о сарадњи БОРС-а са Владом Републике Српске.

Члан Одбора ратних војних инвалида БОРС-а Марко Милошевић рекао је да су се сједници Одбора одазвали представници шест од 11 регија, што није довољан број за кворум и доношење одлука.

"Присутни чланови траже од предсједника Одбора РВИ одговор у року од три дана о разлозима неучествовања у раду Одбора и да закаже сједницу Одбора у року од седам дана", истакао је Милошевић.

Милошевић је рекао да присутни чланови Одбора РВИ подржавају све закључке Скупштине БОРС-а одржане 21. маја на Јахорини.

 

 


Post