Предсједник Савчић честитао Дан бораца и Борачке организације

У име руководства Борачке организације Републике Српске и своје име, честитам Вам 14. фебруар, Дан Борачке организације Републике Српске – Дан бораца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске!

Увјерен сам да ћемо и ове године наш Дан и Дан наше организације прославити свечано и достојанствено, да ћемо се са поносом сјетити ратног пута на којем смо борбом, уз велике жртве и одрицања, успјели одбранити Републику Српску и тиме показати да припадамо историјској генерацији Срба на простору западно од Дрине. У овом свечаном тренутку посебну пажњу морамо посветити породицама погинулих бораца јер су у протеклом рату оне поднијеле највећу жртву, те им и на обиљежавању Дана бораца и Борачке организације мора припадати посебно мјесто.

Поштовани саборци, пред Борачком организациом је наставак борбе за побољшање права свих борачких категорија, како би борци и њихове породице добиле друштвени статус који заслужују, али и борба за истину о протеклом  Одбрамбено-отаџбинском рату.

Морамо одбранити нашу часну борбу и помоћи сваком нашем борцу у одбрани и доказивању истине о његовом ратном путу и учешћу у Одбрамбено-отаџбинском рату.  

Увјерен сам да ћемо и у тој борби показати јединство и снагу које смо до сада показивали.

Још једном Вам честитам Дан Борачке организације – Дан бораца и желим срећу и успјех у даљем раду.   

Translate »