Предсједник Милетић присуствовао помену Дражи Михаиловићу и његовим пратиоцима

У мјесту Ундруље и Добрунској Ријеци код Вишеграда обиљежено је 13. марта, 72 године од када су припадници ОЗНЕ ухапсили генерала Југословенске војске у отаџбини Драгољуба Дражу Михаиловића а његове пратиоце погубили.

Овогодишњем обиљежавању, осим великог броја грађана и припадника Равногорског покрета Републике Српске и Србије, присустовао је, у име Борачке организације Републике Српске, предсједник Предсједништва БОРС-а Душко Милетић.

Обраћајући се присутнима Предсједник Милетић је рекао да је БОРС организација која окупља борце, ратне војне инвалиде, породице погинулих бораца и своје чланице, међу којим је Равногорски покрет, те захвалио члановима овог покрета што његују традицију ослободилачких ратова, не заборављајући српску традицију.

„Ми данас испред овог споменика одајемо почаст свим погинулим борцима Војске Републике Српске. Борачка организација Републике Српске од свог постојања до данас жели да олакша живот онима који су бранили Републику Српску“, рекао је Милетић.

Он је додао да на том путу постоје проблеми, међу којим је формирање разних удружења.

„Са овог мјеста шаљем поруку да Борачка организација има више од 140.000 чланова и желим поручити да нама није потребно да стичемо патриотизам формирањем неких удружења и неких облика организовања са другим циљем“, рекао је Милетић.

Парастос и помен страдaл

има одржан је на Спомен-обиљежју Чича Дражи у Ундруљи, затим на гробовима мајора Драгише Васиљевића, капетана Николе Мајсторовића и поручник Благоја Ковача као и код споменика генералу у порти манастира Светог Николе у Добрунској Ријеци.

Прије тога положени су вијенци испред  споменика погинулим Браниоцима Републике Српске у Вишеграду, гдје је обављено и постројавање Равногораца.

   

Translate »