ПРЕДСЈЕДНИК БОРС-А МИЛОМИР САВЧИЋ ПОСЈЕТИО МАЈКУ ТРИ ПОГИНУЛА БОРЦА

Savcic u Loparama
Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић посјетио је 11. фебруара Јоку Миловановић из Лопара мајку три погинула борца Војске Републике Српске да би се увјерио како данас живе родитељи који су у протеклом рату изгубили више синова.
Јока Миловановић, 85. годишња старица из села Миросавци код Лопара, данас живи у гарсоњери која јој је додјељена у склопу програма стамбеног збрињавања породица погинулих бораца Војске Републике Српске. У протеклом рату изгубила је тројицу синова, двојица су страдала на кућном прагу у Миросавцима, а за трећи је погинуо на крајишком ратишту.
Миломир Савчић први је предсједник Борачке организације који јој је дошао у посјету.
– Моја обавеза, као предсједника Борачке организације, је да обиђем и остале мајке које су у рату изгубиле више синова да се увјерим да ли држава о њима води довољно рачуна. Они су за државу дали све и ред је да држава мајкама погинулих бораца пружи бар да оно што може – нагласио је Савчић након посјете.
Иначе, у локалној борачкој организацији истакли су да је већи број, од више од 200 породица погинулих бораца са подручја општине Лопаре, стамбено збринуто али да тај процес још увијек није доведен до краја.
– Ово је једина породица у Лопарама која има три погинула борца и адекватно је збринута. И остале породице су углавном збринуте, с тим што није у потпуности завршен програм стамбеног збрињавања породица погинулих, има један број оних који нису поднијели захтјеве за стамбено збрињавање, тако да смо на нивоу БОРС-а покренули активности да се и та категорија обухвати – рекао је Ристо Радић предсједник Предсједништва Борачке организације Лопаре.
Као посебан проблем који су борци Лопара нагласили приликом посјете предсједника Савчића њиховој општини наглашена је огромна незапосленост борачке популације у Лопарама.

   

Translate »