Предсједник Борачке организације посјетио Требиње

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић рекао је приликом посјете Требињу, организоване 17. фебруара, да није задовољан бројем запослених чланова борачких категорија у државним предузећима, као и рјешавањем осталих проблема борачких категорија са републичког нивоа.

Савчић је након састанка са предсједником Борачке организације Требиња Пером Мишељићем и градоначелником Славком Вучуревиће, истакао да су проблеми борачких категорија у свим локалним заједницама исти и да је највећи од њих запошљавање.

„Локална управа у Требињу чини напоре када је у питању збрињавање чланова породица погинулих бораца и ратних војних инвалида. Морам подсјетити највише носиоце републичке власти на обећања која су дали, када је у питању број чланова борачких категорија, који су требали бити запослени у државним предузећима“, рекао је приликом посјете Савчић.

„Руководству Борачке организације Републике Српске је од изузетне важности сарадња и узајамно повјерење локалних управа и Борачке организације, а овдје сам имао прилику да чујем да су представници Градске борачке организације задовољни сарадњом са локалном управом и надам се, да ћемо и даље сарађивати на пројектима који су усмјерени на побољшање друштвеног, економског и социјалног стања у Требињу и РС“, рекао је Савчић новинарима послије састанка са градоначелником Требиња Славком Вучуревићем.

Градоначелник Вучуревић упознао је предсједника Борачке организације Републике Српске да је Градска управа у протеклом периоду запослила 27-оро дјеце погинулих бораца у стални радни однос у административној служби и јавним установама и да је за њих 26 из ове категорије омогућено да одраде приправнички стаж од шест или 12 мјесеци у зависности од степена стручне спреме.

“Урадићемо све што будемо могли да након истека приправничког стажа задржимо ту дјецу, а инсистираћемо код највиших носиоца власти да збрину оне који су социјално најугроженији”, рекао је Вучуревић.

Он је додао да градска администрација стипендира студенте дјецу погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије, као и основце.
Сматрамо да сви заједно морамо да више урадимо за ову категорију становништва, закључио је Вучуревић.

“На евиденцији Завода за запошљавање у Требињу је преко 900 демобилисаних бораца“, рекао је Перо Мишељић, предсједник градске борачке организације. Као други проблем Мишељић је навео стамбено питање, те нагласио да ни изградњом 64 стамбене јединице у насељу Градина неће бити сви збринути, како је било планирано и да ће више од 16 породица погинулих и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије остати незбринуто.

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић приликом посјете положио је и цвијеће на Споменик браниоцима Требиња страдалим од 1991 до 1996. године.posjeta Trebinju, foto

   

Translate »