Потписан Протокол о испоруци огревног дрвета

У Бањој Луци је 24. фебруара потписан Протокол о испоруци огревног дрвета борачким категоријама и то на одложено плаћање, а Протокол је потписан између Борачке организације Републике Српске, Министараства рада и борачко-инвалидске заштите,  Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и ЈПШ “Шуме Републике Српске“ а.д. Соколац.

У име Борачке организације Републике Српске Протокол је потписао предсједник БОРС-а Миломир Савчић, у име Министарства рада и борачко-инвалидске заштите министар Душко Милуновић, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде министар Борис Пашалић, а у име Јавног предузећа “Шуме Републике Српске“  протокол је потписао в.д. директора Славен Гојковић.
Протоколом је предвиђено да се борцима и њиховим породицама обезбједи испорука огревног дрвета за 2020. годину и то на одложено плаћање у шест рата.
Прецизне количине огревног дрвета и квалитет регулисаће се појединачним уговорима шумских газдинстава и локалних борачких организација.

Приликом потписивања протокола, наглашено је да ће се сви проблеми који се појаве приликом реализације протокола и појединачних уговора заједнички рјешавати, али да је неопходно да се све примједбе доставе Јавном предузећу или ресорном министарству, како би се могло правoвремено реаговати.

Протокол су потписали и представници других удружења проистеклих из протеклог рата као и представници пензионера.   

Translate »