Помен Милану Јелићу

Полагањем вијенаца на гроб некадашњег предсједника Републике Српске Милана Јелића и парастосом који је служио владика зворничко-тузлански Фотије, у Модричи је 29. септембра 2020. године, обиљежено 13 година од његове изненадне смрти.

Вијенце су положили предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, у име Народне скупштине Српске посланик Мара Милошевић, изасланик предсједнице Републике Слободан Жупљанин, представници општине Модрича, привредних предузећа, спортских клубова, политичких партија док је у име Борачке организације Републике Српске помену присуствовао предсједник Предсједништва БОРС-а Горан Рогић.

– Све што је рађено у спортском, привредном, културном животу Модриче везано је за име Милана Јелића. Надам се да ће и генерације послије нас долазити да се поклоне испред вјечне куће Милана Јелића, драгог пријатеља и друга – истакао Вишковић и нагласио да институције Српске никада неће заборавити свог предсједника.

Некадашњи предсједник Републике Српске Милан Јелић преминуо је 30. септембра 2007. године у 52. години од посљедице срчаног удара.

Смрт га је затекла на функцијама предсједника Републике Српске, потпредсједника СНСД-а, предсједника Фудбалског савеза Републике Српске и Фудбалског савеза БиХ.

Обављао је најодговорније послове и функције у привреди Модриче, а био је и министар привреде, енергетике и развоја Републике Српске   

Translate »