ПОМЕН ДЈЕЧАКУ СЛОБОДАНУ СТОЈАНОВИЋУ

У понедељак 27.јула 2020.године, на мјесном гробљу у Дрињачи, служен је помен за дјечака мученика Слободана Стојановића (12) и сву невино настрадалу дјецу.

Помен дванаестогодишњем Слободану и другој дјеци служио је јереј Мићо Бабић, парох дрињачки уз присуство породице Слободана Стојановића, вјерног народа и представника борачких организација Зворника проистеклих из последњег рата.

Слободан Стојановић је страдао прије 28 година када се, након што је избјегао са родитељима, вратио у своје село да одвеже пса који је остао у дворишту и више се није вратио.


 
Његово тијело пронађено је у јами у засеоку Бајрићи у Новом Селу код Зворника, а идентификован је ДНК анализом, након чега је сахрањен на гробљу у Дрињачи 27.јула 1992.године, а тачан датум његове смрти никада није утврђен.

Према налазима патолога Зорана Станковића, дијете је свирепо убијено – стомак му је био пререзан у облику крста и имао је видне повреде главе.

– Сваког 27.јула осјећамо велики бол и тугу што се састајемо тужним поводом на Слободановом гробу. Био је невин, како то само дјеца могу бити, а живот на земљи је окончао на најсвирепији могући начин. Молимо се Господу да више ниједна мајка не заплаче као што је Десанка Стојановић оплакивала свог сина и да подари покој нашем малом Слободану и свим невино страдалим жртвама – рекао је надлежни парох дрињачки јереј Мићо Бабић који се захвалио свима на доласку и давању на важности чину помена, посебно у овим тешким условима због вируса КОВИД 19.

За свирепо убиство дванаестогодишњег Слободана Стојановића, које је почињено 1992. године, осуђена је Елфета Весели на тринаест година затвора.

Јереј Мићо Бабић



   

Translate »