Оптужница против Савчића удар на достојанство српског народа

Из Борачке организације града Требиња оцијенили су да је оптужница Тужилаштва БиХ против генерала Војске Републике Српске Миломира Савчића само један у низу удара на достојанство цијелог народа Републике Српске.

– Ми борци који цијенимо наше генерале изражавамо велику забринутост оваквим радом правосуђа БиХ, а уједно позивамо оне који врше власт у Републици Српској и БиХ, бусају се како помажу борачку популацију, да једном коначно стану иза тих бораца и не дозволе да неки тамо правосудни органи понижавају оне који су стварали Републику Српску – наводи се у саопштењу.

Борачка организација града Требиња позвала је све Србе у правосуђу БиХ да покажу мало патриотизма и блокирају такав рад.

– Докле иде овако нешто, гдје је крај, да ли је генерал Савчић недостајао зацртаном плану за ову годину, па да се и то испуни зарад астрономских плата у правосуђу БиХ, те како то да нико не одговара за српске жртве или оне ником нису важне – упитали су из Борачке организације града Требиња.

Из ове организације упутили су пуну подршку генералу Савчићу.

– А, ви који мислите да ћете наш народ са овим поколебати да знате да смо сваким вашим потезом само јачи – истиче се у саопштењу.

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Савчића, који је и предсједник Борачке организације Републике Српске, због, како је наведено, „помагања у ратном злочину почињеном 1995. године у Сребреници“.   

Translate »