This page was exported from БОРС [ https://borackars.org ]
Export date: Tue Oct 26 23:51:12 2021 / +0000 GMT

Одржана прва сједница Одбора за прославу Дана Републике Српске
У Кабинету Предсједника Републике Српске одржана је 24. новембра прва сједница Одбора за прославу Дана Републике Српске 2021. године.

Сједницом је предсједавала Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, изабран је Одбор за прославу Дана Републике Српске чији је члан и предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић.

Формирана је Радна група за припрему и реализацију прославе Дана Републике, усвојен прелиминарни приједлог Програма прославе Дана Републике који обухвата Свечану академију и Свечани дефиле на Тргу Крајине.

Термин одржавања свечаног дефилеа ће бити накнадано одређен због актуелне епидемиолошке ситуације.

Утврђено је и да због актуелне епидемиолошке ситуације у Републици Српској поводом прославе Дана Републике Српске 2021. године неће бити организовани традиционални пријеми код предсједнице Републике Српске, те догађаји који подразумијевају окупљање већег броја људи у затвореном простору. 

У свим градовима и општинама Републике Српске, као и у Брчко Дистрикту, Дан Републике Српске биће обиљежен на примјерен начин, у складу са њиховим могућностима, те препорукама Института за јавно здравство Републике Српске.

 

 


Post