Обиљежен Дан оснивања и крсна слава СУБОС-а

У Свечаној сали Дома Војске Србије у Београду одржан је 16. новембра свечани скуп поводом двогодишњице од оснивања Савеза удружења бораца Србије – СУБОС. Тај савез је основан на иницијативу удружења ветерана специјалних јединица Војске и Полиције Србије у намјери да се унаприједи положај бораца, ветерана ратова који су се водили на нашим просторима деведесетих година.

Скупу је присуствовао и и предсједник Предсједништва Борачке организације Републике Српке Александар Савић, као и министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање и борачка питања Србије Мирко Јањић, генерали и официри Војске Србије и Полиције, чланови Управног одбора и повјереници СУБОС-а, представници локалних органа власти и пријатељи Савеза. 
 
Присутне је поздравио генерал-мајор у пензији Илија Тодоров, предсједник Савеза. Он је истакао да је број чланова непрекидно растао од 2019. и да на данашњи дан Савез чине 12 ветеранских удружења, а тај број ће се повећати до краја 2021. године. 
 
Тодоров је упознао присутне са активностима ветеранских организација СУБОС-а.

Овом приликом представници СУБОС-а изразили су жељу да одржавају редовне састанке са Борачком организацијом Републике Српске, а отворена је и могућност потписивања Протокола о сарадњи између Борачке организације Републике Српске и СУБОС-а.   

Translate »