Ешалони БОРС-а за Дан Републике

Република Српска обиљежила је 9. јануара 2019. године Дан Републике, односно  27. годишњицу како је тадашња Скупштина српског народа у Босни и Херцеговини  донијела Декларацију о проглашењу Републике српског народа Босне и Херцеговине. 

Централна прослава Дана Републике организована је у Бањој Луци, а активност која је привукла највиша пажње јавности био је Свечани дефиле.

И ове године Борачка организација је узела учешће у Свечаном дефилеу и то са своја три ешалона који су бројали по 50 чланова. Први ешалон чинили су представници Борачке организације из више градских и општинских борачких организација, други ешалон чинили су представници Борачке организације Града Бања Лука, а трећи ешалон био је састављен од припадника ратног састава Специјалне бригаде Полиције Републике Српске који су данас колективни члан Борачке организације.

У ешалонима Борачке организације ношене су ратне заставе Војске и Полиције Републике Српске – укупно њих више од 40, којима је увеличан овај, за све грађане Републике Српске, свечани Дан.      

Translate »