Борачка организација учествовала у Свечаном дефилеу поводом Дана Републике

Овогодишњу прославу Деветог јануара – Дана Републике Српске, увеличали су и ешалони Борачке организације Републике Српске који су били дио Свечаног дефилеа организованог у Бањој Луци поводом прославе Дана Републике.

Борачка организација Републике Српске учествовала је у Свечаном дефилеу са три ешалона у којима је ступало више од 150 демобилисаних бораца – чланова Борачке организације из свих општина и градова Републике Српске.  Један ешалон БОРС-а био је састављен искључиво од припадника ратног састава Специјалне бригаде Полиције Републике Српске који су колективни члан БОРС-а.

Ешалони Борачке организације добили су посебно мјесто у Свечаном дефилеу јер су се кретали одмах иза припадника МУП-а РС, којима је као представницима институција Републике Српске, припало мјесто на челу свечане колоне.

Овогодишње учешће Борачке организације у дефилеу увеличано је и уљепшано ратним заставама Војске и Полиције Републике Српске јер су чланови БОРС-а носили укупно 43 заставе ратних јединица наше Војске и Полиције подсјетивиши на тај начин на славне дане и битке из Одбрамбено-отаџбинског рата.

Приликом проласка улицама Бање Луке ешалони Борачке организације поздрављени су снажним аплаузима окупљених грађана који су тим чином показали да нису заборавили ко су истински ствараоци Републике Српске.

   

Translate »