Борачка организација и ЈЗУ „Мљечаница“ потписале Протокол о сарадњи

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић и директор Специјалне болнице за физикалну медицину и рехабилитацију „Мљечаница“ из Козарске Дубице Драган Брдар потписали су 04. априла у Бањалуци Протокол о сарадњи којим је предвиђено појефтињење здравствених услуга у овој установи за све чланове борачких категорија.

Протоколом је предвиђено да сви чланови уже породица погинулих бораца убудуће имају попуст у висини од 20 % при лијечењу у овој здравственој установи, док ће ратни војни инвалиди свих  категорија и демобилисани борци имати попуст у износу од 10 одсто.

Протоколом је прецизирано да се ово појефтињење даје за услуге физикалне медицине и рехабилитације које корисници плаћају у приватној режији.

  • Захваљујем се директору и руководству „Мљечанице“ што су преопознали потребе бораца и њихових породица и омогућили им јефтиније лијечење у овој здравственој установи. Желим подсјетити да је бања Мљечаница и током Одбрамбено-отаџбинског рата збринула велики број бораца, због чега смо им прошле године додјелили и Златну значку БОРС-а као наше највише одликовање – рекао је у свом обраћању предсједник Савчић.

Након  потписивања Протокола и директор „Мљечанице“ Драган Брдар изразио је задовољство што су у могућности да помогу онима који су најзаслужнији за стварање Републике Српске.

  • Можда инфраструктуром „Мљечаница“ није у рангу са најопремљенијим здравственим установама у Републици Српској, али имамо квалитетан медицински кадар који је увијек спреман да помогне борцима и њиховим породицама и пружи им најбољу могућу његу и здравствену заштиту – казао је Брдар након потписивања Протокола.

 

Текст Протокола о сарадњи између БОРС-а и ЈЗУ  „Мљечаница“ можете прочитати овдје         

Mljecanica – Protokol str. 1

Mljecanica – Protokol str. 2      

Translate »