БИВШИ САБОРЦИ У ХУМАНОЈ МИСИЈИ ПОВОДОМ ДАНА НЕВЕСИЊСКЕ БРИГАДЕ

У Служби за трансфузијску медицину Болнице Невесиње данас су крв даровали бивши борци Војске Републике Српске и њихови потомци. У акцији, коју је организовала Општинска борачка организација Невесиње поводом Дана формирања Невесињске бригаде, прикупљено је 14 доза драгоцјене течности.
Предсједник Општинске борачке организације Невесиње Синиша Шиповац захвалио се учесницима у овој акцији, посебно дјеци демобилисаних бораца и припадницима 3. пјешадијског РС пука.
̶ Овом приликом, у име невесињске Борачке организације, желим да се захвалим и особљу трансфузиолошке службе, са којим већ годинама имамо одличну сарадњу ̶ рекао је Шиповац.
У данашњој акцији крв је даровао и предсједник Предсједништва Општинске борачке организације Невесиње Милан Шиљеговић. Он је рекао да демобилисани борци и у мирнодопским условима настављају своју хуману мисију.
̶ Овог пута животе грађана Републике Српске спашавамо дарујући крв ̶ истакао је Шиљеговић.
Из невесињске Борачке организације поручили су да акцију организованог давања крви посвећују недавно преминулом ратном команданту, пуковнику Новици Гушићу, који заузима посебно мјесто у срцима свих бораца Невесињске бригаде.
Међу данашњим даваоцима истакао се демобилисани борац ВРС Слободан Пиљевић, који је крв даровао 39. пут.
Начелник трансфузиолошког одјељења Максим Брењо захвалио се Општинској борачкој организацији на изврсној сарадњи, наглашавајући да акције органзују два пута годишње, у јуну поводом Дана формирања Невесињске бригаде и у новембру поводом Митровдана – крсне славе Борачке организације РС.

   

Translate »