Уручена постхумна одликовања за девет бораца ВРС бијељинске регије

Одликовања за девет погинулих бораца бијељинске регије  –  „Медаље заслуга за народ“, којима их је постхумно одликовао предсједник Републике Српске, уручена су њиховим породицама 23. децембра у Лопарама.

Постхумна одликовања уручена су породицама погинулих бораца са подручја Лопара, Бијељине и Брчког.

У име предсједника Републике одликовања је породицама предао предсједник Борачке организације РС Миломир Савчић.

Генерал Савчић је у свом обраћању истакао да ће се у наредном периоду залагати за стамбено збрињавање и рјешавање свих осталих проблема борачке популације.

„Ништа не може надокнадити губитак најмилијих, али медаља за заслуге стечене у борби против непријатеља и ослобођење Републике Српске знак су пажње и доказ да погинули борци нису заборављени, да Српска цијени жртве које су пале за њено стварање и слободу српског народа и да брине о њиховим породицама“ казао је генерал Савчић.

У догледно вријеме постхумно ће бити одликовани сви погинули борци – како би била трајно обиљежена успомена на њих.

„Само адекватном бригом према члановима њихових породица и рјешавањем проблема ове популације можемо се одужити онима који су живот уградили у темеље Српске. Није довољно само се сјећати погинулих сабораца који су ствараоци РС, морамо испунити све обавезе према њиховим породицама и наставити програм стамбеног збрињавања“ истакао је Савчић.

Породице погинулих бораца изразиле су захвалност што њихови најмилији нису заборављени.

„Добила сам одликовање за мужа. Хвала пуно свима кад нас нисте заборавили“, казала је супруга погинулог борца Борка Пантић.

Истог мишљења су и Милка Илић и Jела Медић које су нагласиле да за породице погинулих бораца много значи да нису заборављени од овог друштва и да неко још мисли на њих иако је од рата прошла 21 година.

   

Translate »