Сједнице Одбора ратних војних инвалида и Одбора породица погинулих бораца

У Бањој Луци су 07. јуна одржане сједница Одбора породица погинулих бораца и сједница Одбора ратних војних инвалида Борачке организације.

Оба одбора разматрала су питања из дјелокруга свога рада, али су истовремено донијели и одређене заједничке закључке.

Представници Одбора ратних војних инвалида и Одбора породица погинулих бораца БОРС-а донијели су закључак којим захтјевају од власти да ове категорије имају приоритет у исплатама из буџета у односу на остале кориснике.

– Тражимо да борци који су стварали Републику Српску имају приоритет у исплатама из буџета Српске у односу на све остале буџетске кориснике – рекао је предсједник Одбора ратних војних инвалида Борачке организације Републике Српске Војин Гушић.

Он је истакао да Влада Републике Српске мора изнаћи средства да се исплаћују породичне и личне инвалиднине за борце, јер су они ствараоци Републике Српске.

Предсједник Одбора породица погинулих бораца БОРС-а Зоран Видић најавио је да ће представници два одбора 16. јуна „кренути у ресорно министарство из којег неће изаћи уколико личне и породичне инвалиднине не буду исплаћене у законски предвиђеном року од 10. до 15. у мјесецу“.

Видић је истакао да ће Одбор породица погинулих наставити инсистирати на томе да се повећа основица за обрачун породичних и личних инвалиднина у проценту у којем је у Српској у мају поскупила електрична енергија.

Он је рекао да је сједници Одбора породица погинулих бораца БОРС-а било ријечи о изградњи централног спомен-обиљежја погинулим борцима Војске Републике Српске и Министарства унутрашњих послова Српске.sjednice Odbora RVI i PPB BORS-a

   

Translate »