Сједница Одбора за обиљежавање Дана Републике

У Бањој Луци је 27. новембра одржана прва сједница Одбора за прославу Дана Републике Српске на којој је конституисан Одбор за прославу 9. јануара – Дана Републике Српске, те усвојен Програм и финансијски план прославе.

У име Борачке организације Републике Српске сједници Одбора присуствовао је и предсједик Борачке организације генерал Миломир Савчић.

На сједници Одбора донесена је одлука да централни догађаји поводом прославе Дана Републике и 2019. године буде свечани дефиле на Тргу Крајине, свечана академија у спортској дворани „Борик“, као и свечани пријем у Административном центру Владе Републике Српске.

Програмом прославе 9. јануара – Дана Републике Српске, 2019. године предвиђени су традиционални пријеми код предсједнице Републике, полагање вијенаца на споменике палим борцима Војске Републике Српске и борцима НОР-а, на Спомен костурницу, Споменик бањалучким бебама, као и полагање вијенаца на спомен-обиљежју бившег предсједника Републике Српске др Милана Јелића.

Програмом обиљежавања предвиђена је додјела одликовања заслужним институцијама и појединцима и одржавање сједнице Сената Републике Српске.

У свим градовима и општинама Републике Српске, те представништвима Републике Српске у иностранству, биће обиљежен Дан Републике Српске, а у Бањој Луци ће 9. јануара бити организован богат културно-умјетнички програм.

Програмом је предвиђено и традицонално обиљежавање Дана Републике Српске у Брчко Дистрикту.   

Translate »