Translate »
Сјећање на 7. Одред Специјалне бригаде Полиције РС : БОРС : http://borackars.org

This page was exported from БОРС [ http://borackars.org ]
Export date: Mon Feb 19 8:01:39 2018 / +0000 GMT

Сјећање на 7. Одред Специјалне бригаде Полиције РСПарастосом, полагањем вијенаца и одвањем почасти страдалим припадницима МУП-а у Приједору је 19. фебруара обиљежено 23 године од формирања Седмог одреда Специјалне бригаде полиције МУП-а Српске.

Поред бројних званица и гостију обиљежавању је присуствовао и предсједник Борачке организације Републике Српске генерал Миломир Савчић.

Предсједник Савчић је казао да је и сам, као припадник Војске Републике Српске, имао прилику да велики број борбених дејстава изведе са бригадом специјалне полиције и да посљедња дејства у протеклом рату буду на простору Подгрмеча и Приједора у садејству са припадницма Седмог одреда специјалне полиције.

"Данас желим да одам дужну пошту погинулим припадницима одреда полиције, да изразим дубоко поштовање према свим припадницима Специјалне бригаде полиције и да истакнем њихов огроман допринос који су дали у стварању Српске. То је била једна од најмобилнијих јединица коју смо имали на простору Републике Српске", нагласио је Савчић.

Ратни командант Седмог одреда Специјалне бригаде полиција МУП-а Републике Српске Златко Брдар рекао је да обиљежавање 23 године од формирања овог одреда представља прилику да се њени припадници присјете својих сабораца и да одају дужну пошту погинулим друговима.

"Са поносом се присјећамо оснивања, али и наших погинулих другова, њихових војничких врлина, храбрости, дјела и лика, а уједно водимо бригу и о њиховим породицама", казао је Брдар.

Обиљежавању је присуствовао и Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач који је рекао да је дужност свих сјећати се и одавати почаст јунацима који су положили највећу жртву за Републику Српску - свој живот.

"Обиљежавање дана ратних јединица прилика је да се сви заједно присјетимо оних који су дали своје животе за стварање Српске и да им одамо почаст. Данас смо овдје да се присјетимо оснивања приједорског одреда специјалне полиције", нагласио је Лукач.

На 23. годишњицу формирања Седмог одреда специјалне бригаде полиције МУП-а Републике Српске служен је у Цркви Свете Тројице парастос погинулим припадницима Одреда, положен вијенац испред споменика "За крст часни" посвећен свим погинулим приједорским борцима, те су положени вијенци и прислужене свијеће у згради приједорске полиције испред Спомен-плоче са именима седам погинулих припадника овог Одреда.

 

 


Post date: 2017-03-03 13:16:07
Post date GMT: 2017-03-03 12:16:07
Post modified date: 2017-03-03 13:16:07
Post modified date GMT: 2017-03-03 12:16:07

Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. MS Word saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com