Сјећање на 7. Одред Специјалне бригаде Полиције РС

Парастосом, полагањем вијенаца и одвањем почасти страдалим припадницима МУП-а у Приједору је 19. фебруара обиљежено 23 године од формирања Седмог одреда Специјалне бригаде полиције МУП-а Српске.

Поред бројних званица и гостију обиљежавању је присуствовао и предсједник Борачке организације Републике Српске генерал Миломир Савчић.

Предсједник Савчић је казао да је и сам, као припадник Војске Републике Српске, имао прилику да велики број борбених дејстава изведе са бригадом специјалне полиције и да посљедња дејства у протеклом рату буду на простору Подгрмеча и Приједора у садејству са припадницма Седмог одреда специјалне полиције.

„Данас желим да одам дужну пошту погинулим припадницима одреда полиције, да изразим дубоко поштовање према свим припадницима Специјалне бригаде полиције и да истакнем њихов огроман допринос који су дали у стварању Српске. То је била једна од најмобилнијих јединица коју смо имали на простору Републике Српске“, нагласио је Савчић.

Ратни командант Седмог одреда Специјалне бригаде полиција МУП-а Републике Српске Златко Брдар рекао је да обиљежавање 23 године од формирања овог одреда представља прилику да се њени припадници присјете својих сабораца и да одају дужну пошту погинулим друговима.

„Са поносом се присјећамо оснивања, али и наших погинулих другова, њихових војничких врлина, храбрости, дјела и лика, а уједно водимо бригу и о њиховим породицама“, казао је Брдар.

Обиљежавању је присуствовао и Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач који је рекао да је дужност свих сјећати се и одавати почаст јунацима који су положили највећу жртву за Републику Српску – свој живот.

„Обиљежавање дана ратних јединица прилика је да се сви заједно присјетимо оних који су дали своје животе за стварање Српске и да им одамо почаст. Данас смо овдје да се присјетимо оснивања приједорског одреда специјалне полиције“, нагласио је Лукач.

На 23. годишњицу формирања Седмог одреда специјалне бригаде полиције МУП-а Републике Српске служен је у Цркви Свете Тројице парастос погинулим припадницима Одреда, положен вијенац испред споменика „За крст часни“ посвећен свим погинулим приједорским борцима, те су положени вијенци и прислужене свијеће у згради приједорске полиције испред Спомен-плоче са именима седам погинулих припадника овог Одреда.

   

Translate »