Саопштење Одбора ППБ и Одбора РВИ БОРС-а о инвалиднинама

Одбор ратних војних инвалида и Одбор породица погинулих и заробљених бораца Борачке организације РС су на својим посљедњим сједницама донијели одлуку да се, због свакодневног раста животних трошкова, од Владе Републике Српске тражи повећање инвалиднина у 2016. години.

Одбор РВИ и ППиЗБ БОРС-а позивају Владу да донесе одлуку о повећању инвалиднина јер због смањења броја корисника инвалиднина један дио новчаних средстава сваке године остаје неискориштен те је тај дио средстава потребно преусмјерити у повећање постојећих инвалиднина.

С обзиром да је Влада РС дужна да почетком сваке године, у складу са чланом 16 Закона о правима бораца, војних инвалида и породица погинулих бораца РС, утврди основицу за обрачун инвалиднина, Одбори РВИ и ППБ траже од Владе РС да ослобођена средства настала умањењем броја корисника буду усмјерена на повећање инвалиднина.

С обзиром да је прошлогодишње повећање инвалиднина износило 1,6 процената, одбори БОРС-а траже да се ове године инвалиднине повећају за минимално 1,7 процената.