Саопштење о одлуци Владе РС о једнократној помоћи пензионерима

На данашњој сједници Влада Републике Српске донијела је одлуку о додјели једнократне новчане помоћи свим пензионерима у Републици Српској. Борачка организација Републике Српске поздравља Владину одлуку и сматра је изразом бриге за најстарију популацију.

И поред разумјевања за ову категорију становништва постављамо питање Влади РС да ли има у плану да бар назапосленим демобилисаним борцима додјели једнократну новчану помоћ у износу предвиђеном за пензионере чија висина пензије износи до 366 КМ?

Истовремено постављамо питање до када ће Борачка организација бити на маргини бриге по питању социјалног, економског и друштвеног положаја?

У послиједњим наступима представника извршне власти више пута је недвосмислено речено да је брига о пензионерима приоритет Владе Републике Српске. Понављамо да немамо ништа против наших најстаријих суграђана, али смо чврсто увјерни да демобилиснаи борци, ратни војни инвалиди и породице погинулих бораца због своје историјске улоге, стварања Републике Српске, морају бити на првом мјесту бриге и поштовања Влади Републике Српске.