Саопштење БОРС-а о захтјеву за ревизију тужбе БиХ против Србије : БОРС : http://borackars.org

This page was exported from БОРС [ http://borackars.org ]
Export date: Mon May 29 9:29:47 2017 / +0000 GMT

Саопштење БОРС-а о захтјеву за ревизију тужбе БиХ против Србије

Организације и удружења од јавног интереса за Републику Српску проистекла из Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске залажу се за политику мира, помирења и бољу будућност свих народа.

Истовремено изражавамо своју спремност да одлучно бранимо тековине Одбрамбено-отаџбинског рата верификоване у Дејтону, а то је Република Српска.

Као што је Алија Изетбеговић жртвовао мир за суверену БиХ, тако и његов наслиједник данас жртвује будућност БиХ ради очувања личне позиције у својој политичкој странци и БиХ.

Опредјељујући се за грубо кршење Устава БиХ, негирајући равноправност и конститутивност народа и представљајући се као "већински власник БиХ", подносећи жалбу на пресуду Међународног суда правде, он се јавно опредјелио за пут трајног непријатељства према Републици Српској, Србији и српском народу у цјелини.

Тиме је показао да је недорастао и недостојан функције коју обавља, поготово што то чини у име БиХ као, искључиво, државе једног народа.

Упозоравамо га да, када се убудуће оглашава у име БиХ, истакне да то чини само у име оног дјела Федерације БиХ за који има сагласност.

Захтјевамо од свих изабраних представника српског народа у Републици Српској и заједничким органима БиХ да по овом и другим виталним питањима за Републику Српску и српски народ у БиХ покажу пуно јединство и заједничко дјеловање.

Post date: 2017-03-03 13:20:23
Post date GMT: 2017-03-03 12:20:23
Post modified date: 2017-03-03 13:20:23
Post modified date GMT: 2017-03-03 12:20:23