Реакције БОРС-а на пресуду генералу Младићу

Након првостепене пресуде генералу Ратку Младићу којом је пред Хашким судом осуђен за наводне ратне злочине, своје мишљење о пресуди дали су предсједник Скупштине Борачке организације Миломир Савчић и предсједник Предсједништва БОРС-а Душко Милетић.

Предсједник Савчић је казао да је висина казне несразмјерна образложењу датом приликом читања пресуде.

-Оно што пише у образложењу је потпуно незразмјерно и у супротности са висином изречене казне. Ја ово, слично као и пресуду код првог предсједника Републике Српске Радована Караџића, доживљавам само као прво полувријеме – рекао је медијима поводом пресуде предсједник Савчић.

Предсједник Предсједништва Борачке организације Републике Српске Душко Милетић сматра да је изрицањем доживотне казне затвора генералу Ратку Младићу у Хашком трибуналу коначно „умрла правда“.

„Желим да изразим саучешће Хашком трибуналу због `смрти хашке правде`, која је након дуге и тешке болести коначно издахнула“, рекао је Милетић.

Милетић је навео да су томе највише допринијели међународна заједница, НАTО и свјетске силе.

Он је рекао да су неки људи који се баве правдом на основу аргумената, доказа и документације која је предочена Хашком трибуналу чак очекивали ослобађајућу пресуду за генерала Младића.

„Очито је да наша аргументација никоме не значи ништа и да је оваква пресуда била само остваривање неког раније зацртаног циља због чега су у Хашком трибуналу пожурили да генералу Младићу изрекну осуђујућу доживотну казну затвора“, истакао је Милетић.

Милетић наводи да Срби нису никада ништа могли ни очекивати друго од Хашког трибунала, осим осуђујућих и драконских казни јер тај суд није једнако и правично разматрао све аргументе и према њима доносио пресуде.

„Овдје се унапријед знало да су Срби осуђени и ово је само било задовољење неких процедуралних ствари да би се дошло до осуђујуће пресуде за генерала Младића“, нагласио је Милетић.

   

Translate »