Предсједник Савчић присуствовао обиљежавању крсне славе општине Угљевик

Општина Угљевик прославила је 27. октобра крсну славу ове општине – Свету Петку, а обиљежавању крсне славе је присуствовао и предсједник Борачке организације Републике Српске генерал Миломир Савчић.

Литургију и литију предводио је Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије који је изјавио да је задатак Цркве да све вјернике непрестано обједињује.

„Благословена литија је продужетак празника храмовне славе и прослављања Преподобне мајке Параскеве, једне од најпоштованијих светитељки у нашем роду“, казао је владика Фотије.

Након литургије у Храму Свете Петке, литија вјерника прошла је градским улицама да би, традиционално испред зграде општине Угљевик био сломљен славски колач.

Славу је грађанима Угљевика честитао и предсједник Савчић који је изразио увјерење да ће борачке категорије, као истински ствараоци Републике Српске, и даље имати одговарајућу друштвену пажњу.

Начелник општине Угљевик Василије Перић честитао је крсну славу – Свету Петку свештенству и суграђанима, уз жељу да Угљевик буде још боља и љепша средина за живот.

   

Translate »