Предсједник Савчић посјетио општину Шамац

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић посјетио је 26. октобра општину Шамац.

С начелником општине Ђорђем Милићевићем и делегациом општинске борачке организације, генерал Савчић је разговарао о статусним проблемима бораца и њихових породица, посебно у области допунских права демобилисаних бораца за која општина Шамац и поред тешке финансијске ситуације, годишње издваја 58.000 КМ.
„С општинским руководством у Шамцу имамо добру сарадњу и потpуно разумијевање за све проблеме који су присутни, свјесни могућности и локалне заједнице и Републике у њиховом рјешавању. У разговору с начелником и челним људима општинске Борачке организације увјерен сам да се средства за допунска права овдје троше намјенски. Нажалост, имамо информације о злоупотребама у више општина Републике Српске гдје се тај новац усмјерава за политичке активности. Истражићемо те случајеве и тражити одговорност“, нагласио је генерал Савчић.

Начелник Милићевић је најавио одлуку локалне управе и руководства општинске Борачке организације да, како је речено, ради утврђивања истине о ратним догађајима, припреме и објаве монографију шамачке бригаде.

„Подржавам ту иницијативу јер се морамо  побринути да аргументовано публикујемо све околности и догађаје из Одбрамбено-отаџбинског рата, истине и помирења ради, али и сужавања простора онима који неће одустати од намјере да наставе неправедна и једнострана суђења и пресуде овој, а није искључено, и будућим генерацијама“, рекао је генерал Савчић. 

У Шамцу само још једна породица која има право на стамбено збрињавање чека рјешење свог проблема, а начелник Милићевић је најавио да ће ускоро демобилисани борци добити свој Клуб, а биће изграђено и спомен обиљежје за погинуле борце из Новог Села.

   

Translate »