Предсједник Савчић – Галијашевић ради против бораца

Након што је Џевад Галијашевић затражио од Тужилаштва БиХ да отвори истрагу против министра безбједности БиХ Драгана Мектића и директора СИПЕ Перице Станића због, како је навео, њихове улоге у ратним злочинима у општини Прњавор, овим поводом огласио се предсједник Борачке организације Републике Српске генерал Миломир Савчић.

Генерал Савчић је у својој изјави датој медијима 23. јула рекао да Галијашевић мјесечно из буџета Републике Српске прима колико годишње добије 20 демобилисаних бораца Војске Републике Српске прве категорије и да му је посао да истражује ратне злочине над Србима, а не да измишља злочине које су наводно починили Срби.

“Очигледно нас је преварио. Умјесто да се ставио на располагање Републици Српској, умјесто да истражује и документује ратне злочине над Србима, он је почео да измишља ратне злочине Срба. То је недопустиво и ми ћемо морати да упутимо захтјев властима да прекину сарадњу са таквим човјеком, који износи потпуно нетачне и необјективне информације“, поручио је предсједник Савчић.
Како истиче генерал Савчић, намеће се логично питање, да ли то Галијашевић ради самостално, или ипак уз нечији захтјев.
“Друге ствари које он говори мене не интересују. Али, када је ријеч о борцима и Борачкој организацији, увијек ћу бити ту, не само да заштитим, него и да спријечим такве измишљотине, лажи и вријеђање достојанства лика и дјела српских бораца“, истакао је предсједник Борачке организације генерал Миломир Савчић.

   

Translate »