Предсједник Савчић честитао Дан Борачке организације свим члановима

Предсједник Борачке организације генерал Миломир Савчић упутио је 13. фебруара свим општинским и градским борачким организацијама и свим члановима БОРС-а честитку поводом Борачке организације – Дана бораца. Текст ове честитке преносимо у цјелости.

 

Поштовани саборци,

У име руководства Борачке организације Републике Српске и своје лично, честитам вам 14. фебруар Дан Борачке организације Републике Српске – Дан бораца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске.

Увјерен сам да ћемо и ове године, као и свих претходних година, свечано прославити Дан Борачке  организације – Дан бораца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, да ћемо свечаним академијама, парастосима, полагањем вијенаца и на друге пригодне начине, одати почаст нашим страдалим саборцима, подсјетити јавност на Одбрамбено-отаџбински рат, на значај очувања свих његових тековина, посебно Републике Српске, али и на снагу, организованост и јединство наше Борачке организације.

Такође са скупова бораца требамо упутити поруке о стању борачке популације и потребе бржег рјешавања нагомиланих проблема бораца, нашег чланства и Организације у цјелини.

Због тога вам, поштовани саборци, још једном честитам Дан Борачке организације Републике Српске – Дан бораца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске уз жељу да овај, као и све остале датуме које обиљежавамо, обиљежимо у свечаном тону и достојанствено, да у нашем раду владају слога и јединство, како бисмо се успјешно суочили са свим проблемима и изазовима који стоје пред борачком популациом, Борачком организациом и нашом Републиком Српском.

   

Translate »