Оснивачка Скупштина Борачке организације Специјалне бригаде полиције

У Бањој Луци је 25. септембра одржана Оснивачка Скупштина Борачке организације Специјалне бригаде полиције Републике Српске. У саставу ове бригаде током рата било је девет одреда из свих дјелова Републике, а живот за Српску дала су 144 припадника ове бригаде.

Оснивачкој Скупштини присуствовао је и предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић.

На Скупштини је наглашено да Борачка организација Специјалне бригаде полиције Републике Српске има намјеру да буде пуноправни члан Борачке организације Републике Српске.

Током посљедње двије године формиране су организације припадника свих девет ратних одреда Специјалне бригаде полиције, а формирање кровне организације начин је да се поново окупе и активирају сви који су у току рата били припадници ове елитне јединице.

Предсједник Борачке организације генерал Савчић рекао је да су припадници Специјалне бригаде полиције МУП-а били елитни борци Републике Српске, додавши да због тога требају да заузимају посебно мјесто у БОРС-у као цјелини и да у њој имају своје представнике.

– У овом тренутку то је и израз јединства бораца, када нам је јединство потребно. Борци су у томе увијек предњачили и надамо се да ћемо бити примјер и другима – рекао је Савчић.

Он је још додао да се овим и ауторитет БОРС-а и борачке популације у цјелини диже на већи ниво и да се, у организационом смислу, Специјалној бригади полиције одаје огрoмно признање за њен допринос у стварању Републике Српске.

Ратни командант Седмог одреда ове бригаде Златко Брдар је казао да ће се Оснивачком скупштином повезати све организационе јединице одреда које егзистирају у својим мјестима. А сличног мишљења је и министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач.

– Циљ нам је да се бринемо о нашим ветеранима и њиховим породицама на један организован начин и да обиљежавамо све значајне датуме које су припадници Специјалне бригаде полиције, током рата у цијелој Републици Српској, обиљежавали у борбама – казао је након Скупштине министар Лукач.

   

Translate »