Делегација БОРС-а на састанку са мандатаром Владе РС

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић и предсједник Одбора породица погинулих и заробљених бораца БОРС-а Зоран Видић састали су  26. новембра са мандатаром за састав нове Владе Републике Српске Радованом Вишковићем, а на састанку се говорило о проблемима у области борачко-инвалидске заштите и планираним активностима нове Владе у овој области.   

Предсједник Савчић је након састанка рекао да ће БОРС подржавати будућу Владу Српске и друге републичке институције у вези са питањима од интереса за Српску.

Савчић је рекао да ће БОРС оцјену сарадње са Владом давати на основу тога што она чини на плану унапређењу положаја борачке популације и рјешавању статуса БОРС-а у оквиру невладиног сектора и организација проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата.

– Надамо се да ће сарадња бити искрена и да ће се већ током наредне године на дневном реду Народне скупштине наћи Закон о удружењима и фондацијама који треба да регулише укупно стање у невладином сектору по питању статуса организација – рекао је Савчић након разговора са мандатаром Радованом Вишковићем у оквиру консултација о формирању нове владе Српске.

Генерал Савчић је у обраћању медијима додао да БОРС неће дозволити да борачка популација буде на маргини када је ријеч о побољшању економско-социјалног положаја становништва Српске.

– Поздрављам све мјере Владе на побољшању стандарда грађана, али је недопустиво да из тих мјера буде изузета Борачка организација. То више не можемо и нећемо толерисати – рекао је Савчић.

Он је изразио задовољство данашњим разговором са мандатаром за састав нове Владе Српске и Вишковићевим размишљањима о будућој сарадњи са БОРС-ом.

Када је ријеч о буџету за наредну 2019. годину, Савчић је навео да ће се о томе разговарати када буду формирани органи Народне скупштине и Влада, односно када, између осталог, буду позната имена ресорних министара.   

Translate »