ДАН ИНВАЛИДА У ГРАДИШЦИ 03.12.2016.

Поводом  Међународног дана лица са инвалидитетом   Борачка организација општине Градишка преко својих Одбора РВИ и ПП и ЗБ, уз подршку Предсједништва БО и у сарадњи са Фондацијом „Солидарност“ Градишка наставила је са праксом указивања пажње према ратним војним инвалидима.
Дана 03.12.2016. године представници инвалида положили су вијенац и прислужили свијеће погинулим борцима Одбрамбено отаџбинског рата. Вијенац су положили предсједник Одбора РВИ БО општине Градишка Милутин Шушњар, замјеник предсједника Одбора РВИ БОРС-а Жељко Савановић и представник седам градишких инвалидских удружења Јово Зељковић.
screenshot_1_resize screenshot_5_resize
Након полагања вијенаца организован је пријем за групу инвалида у канцеларији Борачке организације којом приликом им је од стране руководиоца фондације „Солидарност“ и предсједника Предсједништва БО Милована Гагића уручена одобрена материјална помоћ.
screenshot_3_resize
Предсједник Борачке организације општине Градишка Зоран Лазић упознао је присутне  да ће се обавити кућне посјете РВИ који се због болести нису могли данас одазвати,као и да ће се посјетити и породице погинулих бораца и демобилисани борци који су од мјесних борачких организација предложени да им је помоћ најпотребнија. Тако ће се прошле и ове године обићи по најмање једна породица из борачких категорија из свих 45 мјесних борачких организација.
screenshot_2_resize
У разговору на пријему истакнути су проблеми са којима се свакодневно сусрећу РВИ као и демобилисани борци посебно са аспекта незапослености, лијечења, ортопедских помагала, ревизија инвалидности, али и одређена пријатна осјећање да их се неко након толико година сјетио и указао пажњу и поштовање.
Садржај обиљежавања Дана инвалида пропратили су медијске куће Радио Градишка, ТВ Инфо + и БН ТВ који су исти забиљежили  и емитовали изјаве предсједника Одбора РВИ и БО општине Градишка.
Борачка организација изражава захвалност свим медијским кућама које редовно прате и извјештавају о нашим активностима.
 Представници Борачке организације присуствовали су и округлом столу на тему „Положај особа са инвалидитетом са подручја општине Градишка са  посебним нагласком на проблем запошљавања“ који је 05.12.2016.г. организовао Координациони одбор организација инвалида општине Градишка.
 
ЗА КРСТ ЧАСНИ И СЛОБОДУ ЗЛАТНУ!
   

Translate »