Борачкој организацији уручена Повеља Народне скупштине Републике Српске

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић уручио је 24. октобра Борачкој организацији Републике Српске Повељу Народне скупштине поводом 25 година постојања и рада Народне скупштине.

Повељу је у име Борачке организације Републике Српске примио њен предсједник генерал Миломир Савчић.

Организациони одбор за обиљежавање 25 година постојања и рада Народне скупштине додјелио је Повељу, поред Борачке организације и другим заслужним организацијама и појединцима.

Повеља је уручена досадашњим предсједницима Народне скупштине: Момчилу Крајишнику, Драгану Калинићу, Петру Ђокићу, Душану Стојичићу и Игору Радојичићу. Повеља је додјељена и првом Предсједништву Републике Српске које је бирано у Народној скупштини, а које су чинили: предсједник Републике Радован Караџић и потпредсједници Биљана Плавшић и Никола Кољевић.

Повеља је постхумно додјељена првим потпредсједницима Народне скупштине Миловану Милановићу и Бранку Симићу и посланицима првог сазива Народне скупштине који су изгубили животе током одбрамбено-отаџбинског рата, Миловану Бјелошевићу и Горану Зекићу.

Предсједник Народне скупштине Чубриловић Повељу је уручио и представницима Уставног суда Републике Српске, асоцијације „Ствараоци Републике Српске“ и Организацији за европску безбједност и сарадњу (ОЕБС).foto-za-sajt

   

Translate »