Archives by date

Претрага архиве по датуму.

ПОДЈЕЛА НИКОЉДАНСКИХ ПАКЕТИЋА

Општинска борачка организација Шипово поводом Никољдана  заједно са општином подијелила 35 пакетића за дјецу РВИ у просторијама ОБО Шипово. Подјели пакетића присутовало је руководство ОБО Шипово и општине Шипово. Предсједник ОБО Мирко Шкаљак и предсједник скупштине општине Шипово Милан Плавшић поздравили су све присутне и честитали престојеће празнике.

ПОДЈЕЛА НИКОЉДАНСКИХ ПАКЕТИЋА

ПОДЈЕЛА НИКОЉДАНСКИХ ПАКЕТИЋА

Поводом Никољдана ОБО Шипово је заједно са општином Шипово у просторијама ОБО подијелила 35 пакетића за РВИ. Подјели пакетића су присустовали руводство ОБО Шипово и општине Шипово.Предсједник борачке организације Мирко Шкаљак и предсједни скупштине општине Шипово Милан Плавшић поздравилио су све присутне и честитали су престојеће празнике.

ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ТУРЈАКА 16.12.1941.године

ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ТУРЈАКА 16.12.1941.године

Поводом прве партизанске акције изведене на подручју општине Градишка којом приликом је 16.12.1941. године ослобођен Турјак локална управа општине Градишка у сарадњи са организованим структурама мјесне заједнице годинама традиционално сваког 16. децембра организује манифестацију под  називом  „Дан Турјака“. У петак 16.12.2016.године  испред спомен комплекса у Турјаку   одржан је помен парастос  за 7  погинулих бораца  из Одбрамбено отаџбинског рата, 167 борца НОР-а и 1224 жртве фашистичког терора чија имена су исписана на споменику. Парастос је служио архијерејски намјесник Мирко Милисавић уз саслужење двојице свештеника. Помену су присуствовали многобројни мјештани Турјака и околних села,породице погинулих бораца Одбрамбено-отаџбинског рата,бораца НОР-а и жртава усташко-фашистичког […]

Предсједник Милетић присуствовао обиљежавању крсне славе МУП-а РС

Предсједник Милетић присуствовао обиљежавању крсне славе МУП-а РС

Министарство унутрашњих послова Републике Српске обиљежило је 21. новембра крсну славу Аранђеловдан. Парастос погинулим борцима МУП-а служен је у Цркви Рођења Пресвете Богородице у бањолучком насељу Ребровац. Парастосу, молитви и ломљењу славског колача присуствовали су највиши званичници Републике Српске, док је Борачку организацију Републике Српске на обиљежавању крсне славе представљао предсједник Предсједништва БОРС-а Душко Милетић. Након парастоса, положени су вијенаци на спомен-плочу погинулим полицајцима испред зграде Министарства унутрашњих послова. Одржан је и културно-умјетнички програм, а уједно је обиљежен и Дан Високе школе унутрашњих послова.

Translate »